overzicht

La Réserve

De vloer

Tesoro Veneziano, het geheim van Venetië

De steen die de stad drijvende houdt. De stad is gebouwd op drassige grond, waardoor het een uitdaging was om stevige constructies te bouwen. Maar de bouwheren uit Venetië hadden een geheim. De houten palen diep in de grond beschermden ze met Tesoro Veneziano.

Deze steen werd niet enkel gebruikt voor prachtige paleizen en kerken maar werd ook in het prestigieuze La Réserve toegepast. Terwijl je door de betoverende gangen en terrassen van La Réserve wandelt, neem u een moment om het geheim van Tesoro Veneziano te waarderen.

Het meubilair

Marron Napoleon, het karakter in het interieur

De prachtige donkergrijze steen met opvallende aders, geeft extra karakter aan de ruimtes en contrasteert prachtig met de bleke tinten.

Met als pronkstuk een haardwand uit massieve stukken, die door Brachot in de nodige diktes werd verzaagd om een nauwkeurige en perfecte bookmatch te creëren met gebogen vorm waarbij wij er door een combinatie van ons machinepark en ons handwerk een prachtig doorlopend motief in creëerden. Deze showstopper straalt vakmanschap uit en wij zijn trots dat het resultaat het beoogde ontwerp naar de realiteit overbracht. Dit in samenwerking met De Puydt haarden.

Ook de wall of fame met gebogen vorm werd uit dit prachtige materiaal verwezenlijkt. Hier werd ook rekening gehouden met doorlopende tekening en motief in de muur die 90° draait door middel van een mooie afgeronde hoek. Als finishing touch werden in de muur enkele namen van bekendheden die het La Réserve hotel ooit aangedaan hebben met de hand ingekapt. Onder andere: Charles Aznavour, Frank Sinatra, Nat King Cole, Jean-Claude Van Damme, David Beckham, Brigitte Bardot…

Onyx, met lux uitstraling

De architect voorzag uiteraard ook enkele accenten in het interieur. Hiervoor werd gebruikt gemaakt van onyx uit verschillende varianten.

De Champagne emmers, de wastafels… werden vervaardigd uit massieve blokken steen, waarbij elk stuk afgewerkt werd met de hand tot een uniek kunstwerk. Hier en daar werd er ook licht toegevoegd aan de Onyx om het materiaal nog meer tot zijn recht te laten komen. Rondom de onyx werd er in de toiletten aangesloten met de Marron Napoleon.