overzicht

17/07/2023

Inkom La Réserve

La Réserve first look

La Réserve Hotel, gelegen in het charmante Knokke-Heist, heeft een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw, toen het gebied een geliefd jachtgebied was. Het hotel heeft door de jaren heen verschillende transformaties doorgemaakt, maar is altijd een symbool geweest van luxe en verfijning aan de Belgische kust.

Geschiedenis

In 1924 werd het eerste hotel op deze locatie gebouwd, genaamd “Pavillon du Lac”. Na een periode van bloei werd het hotel echter beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog en vervolgens vervangen door het luxueuze “La Réserve” in 1949. Dit nieuwe hotel groeide uit tot een ontmoetingsplek voor talloze beroemdheden, waaronder prinses Paola, Frank Sinatra, Brigitte Bardot en vele anderen, die het beschouwden als een oase van ontspanning en weelde.

Haard inkom La Réserve

Vandaag

In 2021 namen de Belgische topinvesteerders Marc Coucke en Bart Versluys de leiding over. Zij schakelden Glenn Sestig Architects in om het hotel volledig te vernieuwen en naar een hoger niveau te tillen. De renovatie gebeurde in verschillende fasen, met als doel La Réserve te transformeren in een vijfsterrenhotel dat zijn gasten een onvergetelijke ervaring biedt.

Glenn Sestigs ontwerp is een eerbetoon aan het rijke erfgoed van het hotel, maar met een eigentijdse twist. De publieke ruimtes, zoals de lobby, bar en het restaurant La Rigue van topchef Peter Goossens, zijn opnieuw vormgegeven met natuurlijke materialen en warme kleuren.

De natuursteen

Vloer inkom La Réserve

De vloer

Tesoro Veneziano, het geheim van Venetië

De steen die de stad drijvende houdt. De stad is gebouwd op drassige grond, waardoor het een uitdaging was om stevige constructies te bouwen. Maar de bouwheren uit Venetië hadden een geheim. De houten palen diep in de grond beschermden ze met Tesoro Veneziano.

Deze steen werd niet enkel gebruikt voor prachtige paleizen en kerken maar werd ook in het prestigieuze La Réserve toegepast. Terwijl je door de betoverende gangen en terrassen van La Réserve wandelt, neem u een moment om het geheim van Tesoro Veneziano te waarderen.

Het meubilair

Marron Napoleon, het karakter in het interieur

De prachtige donkergrijze steen met opvallende aders, geeft extra karakter aan de ruimtes en contrasteert prachtig met de bleke tinten.

Met als pronkstuk een haardwand uit massieve stukken, die door Brachot in de nodige diktes werd verzaagd om een nauwkeurige en perfecte bookmatch te creëren met gebogen vorm waarbij wij er door een combinatie van ons machinepark en ons handwerk een prachtig doorlopend motief in creëerden. Deze showstopper straalt vakmanschap uit en wij zijn trots dat het resultaat het beoogde ontwerp naar de realiteit overbracht. Dit in samenwerking met De Puydt haarden.

Ook de wall of fame met gebogen vorm werd uit dit prachtige materiaal verwezenlijkt. Hier werd ook rekening gehouden met doorlopende tekening en motief in de muur die 90° draait door middel van een mooie afgeronde hoek. Als finishing touch werden in de muur enkele namen van bekendheden die het La Réserve hotel ooit aangedaan hebben met de hand ingekapt. Onder andere: Charles Aznavour, Frank Sinatra, Nat King Cole, Jean-Claude Van Damme, David Beckham, Brigitte Bardot…

Onyx, met lux uitstraling

De architect voorzag uiteraard ook enkele accenten in het interieur. Hiervoor werd gebruikt gemaakt van onyx uit verschillende varianten.

De Champagne emmers, de wastafels… werden vervaardigd uit massieve blokken steen, waarbij elk stuk afgewerkt werd met de hand tot een uniek kunstwerk. Hier en daar werd er ook licht toegevoegd aan de Onyx om het materiaal nog meer tot zijn recht te laten komen. Rondom de onyx werd er in de toiletten aangesloten met de Marron Napoleon.

Onyx ijsemmer Haardmeubel lounge

Het restaurant

La Rigue, het nieuwe restaurant van Peter Goossens, wil een nieuw culinair verhaal schrijven dat gebaseerd is op de Belgische en Franse keuken met lokale ingrediënten en oog voor perfectie. Het restaurant zal een vlotte, gemoedelijke sfeer uitstralen en een aparte eetbar hebben. Peter Goossens wil zijn gasten verwennen met klassieke gerechten, op een verfijnde en eigentijdse manier gepresenteerd.

Restauarant La Rigue

De toekomst

Met de vernieuwing en herpositionering willen Versluys en Coucke van La Réserve Hotel het paradepaardje van Knokke-Heist en de kust maken. Ze hopen een internationaal publiek aan te trekken en de kwaliteit en diversiteit van de Belgische keuken te promoten. Het hotel en restaurant beloven een unieke culinaire en luxueuze ervaring te bieden aan hun gasten, die vanuit het elegante hotel kunnen genieten van het prachtige Knokke-Heist en alles wat deze betoverende kuststad te bieden heeft.

Toiletten La Réserve

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op