een uitgebreid aanbod

Potier Stone verwerkt alle steensoorten op maat voor het interieur. Bij ons kan je terecht voor composiet, keramiek, Dekton, maar het liefst van al verwerken we natuursteen. In ons atelier kan je onze collectie komen bekijken. Maak gerust een afspraak met één van onze stone experts.

aanbod

Marmer Trevi fontein

wat is Marmer?

Marmer is een metamorf gesteente afkomstig van kalksteen. Het is miljoenen jaren geleden gevormd. Door extreme veranderingen van temperatuur of druk, bijvoorbeeld door gebergtevorming, kristalliseerde de kalksteen en werd het omgevormd tot marmer. Minerale verontreiniging in de oorspronkelijke kalksteen (vb. klei, leem, zand, ijzeroxiden) veroorzaakte de zogenaamde aderen en vlekken in het marmer.

Wat maakt marmer zo uniek?

Marmer is een harde materie, die tegelijk zacht aanvoelt en goed te bewerken is. De steensoort is verkrijgbaar in veel kleurschakeringen: wit, rood, geel, roze, groen… Fossielen en aders geven marmer een unieke look en daarom is deze steen de ideale eyecatcher voor je interieur. Ontdek het prachtige kleurenpallet in onze uitgebreide stock.

Waarvoor kan je marmer gebruiken?

De keuken en de badkamer zijn de favoriete plekken van marmer. Daar komt de natuursteen ten volle tot zijn recht. Maar marmer kan ook gebruikt worden voor vloeren, tafelbladen, haarden, meubilair …

Met de juiste dikte en afwerking past marmer in zowel een modern als klassiek interieur. Kies voor een soft touch voor een mat uiterlijk of poli voor een glanzend oppervlak. Combineer dit met een rechte, stompe of afgeronde rand. Op zoek naar inspiratie? Bekijk onze referenties.

Hoe onderhoud je marmer?

Marmer is poreus en neemt dus van nature vloeistoffen op. Daarom geeft Potier Stone al haar marmers een QTOP® PROTECT behandeling. Dit is een high tech behandeling van mechanische en chemische invloeden die voor een ongekende bescherming zorgt van de steen.

Om je marmer nadien te onderhouden hebben wij een aangepast onderhoudsprogramma ontwikkeld. Toch raden we nog altijd aan om voorzichtig om te springen met zuren.

Voor zeer intensieve reiniging kan u beroep doen op ons professioneel service-team. Tijdens deze behandeling zullen wij opnieuw de QTOP Protect aanbrengen zodat de vlekbestendigheid blijvend verhoogt. Wij raden u aan om dit jaarlijks te laten uitvoeren.

Wist je dat…

  • marmer door de jaren heen alleen maar mooier wordt.
  • het woord “marmer” van het Griekse woord “marmaros” (“μαρμαρος”) komt, wat “glanzende steen” betekent.
  • marmer geliefd is bij beeldhouwers omdat deze steen goed te polijsten en te bewerken is en bovendien een prachtige lichtval heeft.
  • marmer te vinden is in Italië, België, Ierland, Spanje, Griekenland, Rusland, Roemenië, Zweden, U.S., India en Duitsland.
  • de marmers Rouge Belge en Gris des Ardennes behoren tot onze Belgische toppertjes.
  • de Apuaanse Alpen, ten oosten van de stad Carrara, ongeveer 300 marmergroeven telt die marmer voortbrengen.
  • Carrara marmer ook wel het witte goud genoemd wordt.
Graniet

wat is Graniet?

Graniet is hard en weinig poreus. De oorsprong van deze natuursteen is daaraan niet vreemd. Diep in de aardkorst heersen heel hoge temperaturen. Daardoor komt gesteente op die diepten in vloeibare vorm voor. Dit zeer hete vloeibare gesteente noemen wij magma. Via zogenaamde “zwakke plekken” in de aardkorst probeert het magma op te stijgen richting aardoppervlakte. Daar zoekt het zich een weg naar buiten via vulkanen en spleten in de grond.

De continentale aardkorst is echter behoorlijk dik. Het magma bereikt niet altijd de oppervlakte. Het komt vast te zitten, koelt langzaam af (van een temperatuur van meer dan 1000° C) en gaat stollen. Dit noemen wij magmatisch dieptegesteente.

blauwsteen blauwe hardsteen

wat is Blauwsteen?

Blauwe hardsteen of arduin is afzettingsgesteente dat zich miljoenen jaren geleden vormde. Deze kalksteen zit vol versteende weekdiertjes, schelpjes en planten uit de zee. Naargelang de afwerking varieert de kleur van blauw naar bijna zwart. Blauwsteen heeft een natuurlijke charme en wordt met de jaren alleen maar mooier.

Kalksteen Limestone

wat is Kalksteen?

Kalksteen is een sedimentair gesteente. Sedimenten zijn door de wind of water verplaatste korrels of deeltjes. Kalk, zand en grind zijn voorbeelden van sedimenten. De losse deeltjes gaan door chemische processen aan elkaar klitten. Dit is een zeer traag en complex geologisch proces dat uiteindelijk leidt tot een uniek hard gesteente.

Op kalksteen raak je nooit uitgekeken. Kalksteen heeft iets mediterraan. Het is een eenvoudige prachtige natuursteen met een eigen cachet. In kalksteen zijn de aders en fossiele resten van planten en dieren soms nog zichtbaar. Net als marmer wordt kalksteen “mooi oud”.

Leisteen Black Slate

wat is Leisteen?

Er zijn diverse soorten leisteen, afhankelijk van de soort klei waaruit de steen is ontstaan. Aan de basis ligt kleimodder, een substantie met veel water en een grote porositeit. Onder druk van de afzettingen die er gedurende miljoenen jaren bovenop zijn gekomen, werd het water geleidelijk uit de kleilagen geperst .

basalt

wat is Basalt?

Net als graniet is basalt een magmatisch gesteente. Magma kan je het best omschrijven als heet en vloeibaar gesteente. Het bevindt zich diep in de aarde. Via spleten of door spectaculaire vulkaanuitbarstingen baant het zich een weg naar buiten. Door contact met lucht en/of water koelt het magma snel af en wordt het weer gesteente.

Composiet granulaten

wat is Composiet?

Composiet betekent eigenlijk “een samenstelling van verschillende materialen”. Het heeft zijn naam niet gestolen, aangezien composiet bestaat uit een mengeling van graniet- of kwartsgranulaten die via een uniek procedé gebonden worden met hars. De kwaliteit en de eigenschappen van composiet zijn voornamelijk afhankelijk van de verhoudingen van deze ingrediënten.

keramiek ceramiq

wat is Keramiek?

Keramiek is de jongste telg in de rij en heeft enkele belangrijke eigenschappen. Het is bijzonder hard, slijt- en kleurvast. Daarnaast is keramiek ook hittebestendig. Door zijn hardheid is keramiek anderzijds wel breukgevoeliger dan kwartscomposiet.

Potier Stone
nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste innovaties en nieuwtjes.

Volg ons