overzicht

14/11/2018

Marbar - Gerd Couckhuyt - Foto Cafeïne

Potier Stone doet het onmogelijke: MARBAR

Op Biënnale Interieur stelde iedereen ons steeds dezelfde vraag.
“Hoe bedoel je, dit is geen print?!”

We kunnen het hen niet kwalijk nemen: de high-end MARBAR is een ongeziene eye-catcher. Potier Stone heeft de grenzen van natuursteen verlegd: samen met architect Gerd Couckhuyt ontwikkelden we een mobiele bar in marmer.

Bij Potier Stone vonden we het opvallend dat er op evenementen vaak weinig aandacht is voor de bar, hoewel de rest van de zaal telkens mooi aangekleed is. Het idee om een mobiele bar te ontwerpen, was geboren. Wij gaven Gerd Couckhuyt de opdracht onze vakkennis op de proef te stellen: hoe gek kon hij zo’n marmeren bar bedenken, die wij achteraf zouden realiseren.

Marbar - Gerd Couckhuyt - Foto Cafeïne Marbar - Gerd Couckhuyt - Foto Cafeïne

En of Couckhuyt ons heeft uitgedaagd… Een half jaar lang werkte Potier Stone aan MARBAR. Het werd een huzarenstukje, zeker wanneer je weet dat alles gemaakt is uit een plaat van 20 mm dik in Grigio Fantastico marmer.

Er moest gepuzzeld worden: de voorkant van de marmeren bar is volledig vrijdragend over 2,80 meter én intern verlicht. Wie de handgreepjes achter de toog goed controleert, ziet dat het marmer daar niet dikker is dan 1 mm!

Marbar - Gerd Couckhuyt - Foto Cafeïne Marbar - Gerd Couckhuyt - Foto Cafeïne

Op Interieur 2018 heeft Hannah van Ongevalle onze klanten enkele heerlijke cocktails voorgeschoteld. Ze liet meerdere malen vallen hoe handig, gebruiksvriendelijk en gewoon ongelofelijk onze MARBAR was. Ze kon haar ingrediënten kwijt in het bovenpaneel, maakte graag gebruik van het ijsvak en als ze tijdens het werk zin had in een dansje? Dan deed ze dat gewoon!

Marbar - Gerd Couckhuyt - Foto Cafeïne Marbar - Gerd Couckhuyt - Foto Cafeïne

Maar ons favoriete deel aan MARBAR? De massieve tapkraan! De manier waarop we die kraan vervaardigd hebben, tovert nog steeds een glimlach op ons gezicht. Natuurlijk, natuursteen verwerken is ons vak, maar waar heeft Potier Stone het verschil gemaakt? Ook bij de meest uitdagende projecten, zoals deze bar, koesteren we onze speciale technieken, Bookmatch en Magic Split.

Foto’s door Cafeïne

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op