overzicht

14/09/2018

Paarl Handbags Prisma

Hoe zwaar is een marmeren handtas?

Toen Potier Stone het handtassenlabel PAARL leerde kennen, ging de creatieve bal aan het rollen. “Ze wilden weten of ik zin had in een uitdaging, want ik had reeds handtassen gemaakt met een accent in beton en hout. Potier Stone wilde weten of ik een collectie kon ontwerpen met natuursteen.” Pearl-Lisa De Buck vertelt graag over de samenwerking.

De Buck richtte enkele jaren geleden haar eigen handtassenlabel PAARL op. Ze is net zoals Potier Stone gekend voor haar onconventionele manier van werken. De PAARL-handtassen hebben unieke vormen en kleuren. Ze worden gemaakt volgens een fabricageproces dat Pearl-Lisa De Buck zelf bedacht heeft. Ze laat zich graag inspireren door authentieke materialen. “Dankzij de prachtige kleuren en motieven heeft de natuursteen telkens een bijzondere look en een eigen diepte. Marmer is een materiaal dat, net als leder, perfect past in het verhaal van PAARL.”

De handtas werd uitgewerkt in kwalitatief leer in verschillende kleuren. “Maar telkens kleuren die terugkomen in het marmeren plaatje”. Bij de creatie van de handtas werd de grootste zorg besteed aan de kleinste details. Volgens De Buck is exclusiviteit het succes van ‘Marble Series’: “Je kan dit werk nooit namaken, want het stuk steen zal nooit hetzelfde zijn. Net zoals mijn tassen. Elke handtas is anders.”

“De grootste uitdaging voor ons, was om de plaat zo licht mogelijk te maken, zonder dat het materiaal breekbaar werd”, vertelt Bart Wauters van Potier Stone. “Om ervoor te zorgen dat de tassen een warm gevoel hadden, konden we rekenen op onze gekende afwerking.” Tijdens het proces heeft De Buck dikwijls beseft hoe fragiel marmer is. “Een handtas maken met marmer, neemt iets meer tijd in beslag. Alles moet perfect zijn en de afwerking is intensiever.”

"We matchen als mensen en als product."

Alsof ze het afgesproken hebben, vertelt zowel De Buck als Potier Stone over een magische samenwerking. Er wordt verwezen naar een gezamenlijke ingesteldheid en een gelijkaardige goesting. “De klik was ongezien, ik zag het onmiddellijk zitten om met hen aan de slag te gaan.” De Buck noemt het atelier van Potier Stone een snoepwinkel en benadrukt graag hoe dankbaar ze is voor de samenwerking. “En om op jullie vraag te antwoorden”, lacht Pearl-Lisa De Buck, “Een marmeren handtas weegt bijna niets!”
En gelijk heeft ze.
Paarl Handbags marble8 Paarl Handbags marble9
Paarl Handbags marble12 Paarl Handbags Prisma

Fan van Marble Series? Kom dan zeker langs op Biënnale Interieur 2018 in Kortrijk! Want daar geven we maar liefst vier PAARL handbags weg!

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op