overzicht

16/09/2019

calacatta-verde-marmer-steenhuyse-photo-cafeine

Een samenbrengen van oud en nieuw

De uitdaging bij dit totaalproject was om de authentieke elementen zoals de baksteengewelven, mozaïekvloer en binnendeuren met glasramen te verwerken in een nieuwe ontwerp.

Interieurbureau Steenhuyse signature spaces ging de uitdaging aan en het resultaat mag er zijn. Zij kozen de beste ambachtslui voor de uitvoering van de werken. Een samenwerking met onder andere Odilon Creations, De Maatwerker en DIM Atelier zorgde voor karaktervolle elementen die de woning een warme, eclectische sfeer geven

steenhuyse-photo-cafeine calacatta-verde-marmer-steenhuyse-photo-cafeine

Voor extra cachet werd er gekozen om het volledige keukeneiland uit te voeren in Calacatta Verde marmer van Potier Stone. Maar liefst 5 meter lang, met bookmatch en een ingebouwde maatwerk spoelbak in hetzelfde marmer. Wanneer de keukenkasten openschuiven komt nog een deel van de natuursteen tevoorschijn, alsof het de snoepjeskast is.

Een fijn detail in de badkamer is de spatwand in Nero Dorado marmer. Een zwarte steen met gouden nerven die strak doorlopen. Met het losstaand bad en zwart kraanwerk straalt deze badkamer een zalige rust uit.

steenhuyse-photo-cafeine steenhuyse-photo-cafeine

In de keuken en badkamer werd gekozen voor vloeren en wanden op basis van kalk. Odilon Creations past deze traditionele techniek toe die een moderne, strakke look geeft en bovendien waterbestendig is. Al het maatwerk in het donkere wengé hout werd door De Maatwerker uitgevoerd en de armatuur boven het keukeneiland werd exclusief op maat gemaakt in messing door DIM Atelier.

Fotografie: Cafeïne

Ontwerp: Steenhuyse signature spaces
Maatwerk: De Maatwerker
Vloer en wanden: Odilon Creations
Meubilair: RR Interieur

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op