overzicht

20/01/2018

ConradWillems_ConstructionIV_Fotografie Cedric Verhelst

Een beeldhouwwerk in 500 stukken

Op 26 januari om 18u stelt kunstenaar Conrad Willems nieuw werk voor tijdens de kunstbeurs Truc Troc, in het paleis voor schone kunsten Bozar. ‘Constructie IV’ is een modulair bouwwerk gebaseerd op de klassieke houten speelblokken voor kinderen, dat door de uitvergroting en het omzetten van hout naar steen sterk refereert aan de klassieke bouwkunst. Tijdens de vernissage zal Conrad het werk live opbouwen.

Het beeld wordt opgebouwd uit blokken witte Borreze steen, die met veel zorg en zonder hechtingsmiddelen op elkaar gestapeld worden aan de hand van een specifieke instructietekening.

Voor ‘Constructie IV’ werkt de kunstenaar voor het eerst samen met natuursteenbedrijf Potier Stone.

Begin januari startte de productie: in totaal werden 500 blokjes in 10 verschillende vormen op maat worden gezaagd in atelier Potier Stone. De kubussen, balken, prisma’s en bruggen zijn samen goed voor 1240 kg natuursteen. Na een proefopstelling in het atelier werden de blokken begin januari in kisten gestopt, klaar voor de première in Brussel.

ConradWillems_ConstructionIV_Fotografie Cedric Verhelst ConradWillems_ConstructionIV_Fotografie Cedric Verhelst

In mei is er ook een solotentoonstelling van Conrad Willems gepland in Atelier Jespers, een bekende uitvalsbasis in de Brusselse kunstwereld. Op deze prachtige locatie, ontworpen door Victor Bourgeois – door velen beschouwd als dé grootste Belgische modernist – zal naast Construction IV ook ander werk van Conrad te zien zijn. Hou alvast een plaatsje vrij in jullie agenda.

Conrad Willems (1983) is een beeldend kunstenaar die zowel tekeningen als beeldend werk maakt. Hij groeide op in Oostende en woont en werkt in Gent. Basisprincipes in zijn werk zijn geometrie, herhaling en modulariteit. Dit resulteert in een unieke visuele taal die zijn beeldend werk en tekenwerk met elkaar verbindt.

ConradWillems_ConstructionIV_Fotografie Cedric Verhelst

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op