overzicht

04/06/2020

ConradWillems_VilladeiCedri_L1006179-Edit

Conrad Willems – Hortus Conclusus

Sinds deze week kan je in het Museo Villa Dei Cedri in Zwitserland het werk van beeldend kunstenaar Conrad Willems bewonderen. Afgelopen winter vervaardigde de kunstenaar, i.s.m. Potier Stone, Cromarbo en Merbes-Sprimont, zijn laatste en tevens grootste sculptuur “Construction I.XI.XIV”.

ConradWillems_VilladeiCedri_L1006179-Edit ConradWillems_VilladeiCedri_L1006179-Edit

Het gigantische beeldhouwwerk, bestaande uit drie elementen, werd gemaakt uit het kersenrode Rouge Griotte. Eén van de weinige Belgische marmers. Wekenlang werkte Conrad Willems samen met onze ervaren craftsmen aan de marmeren blokken. Deze vormen zijn geïnspireerd op speelblokken voor kinderen, zo kunnen de elementen elke keer op een andere manier op elkaar worden geplaatst.

De tentoonstelling «Hortus conclusus. The illusion of a paradise» zou oorspronkelijk op 21 maart de deuren openen. Dit gaf de kunstenaar nog de tijd om in de laatste winterdagen zijn werk te installeren in de museumtuin van Bellinzona. Helaas strooide het Coronavirus ook daar roet in het eten, de vernissage en al gauw de hele tentoonstelling werden uitgesteld.

In de tentoonstelling worden werken van hedendaagse artiesten geplaatst naast prints uit de 15e, 16e en 17e Eeuw door Albrecht Dürer, Heinrich Aldegrever, Martin Schongauer, Hendrick Goltzius en Remoldus Eynhoudts. Zo wil de tentoonstelling onze hedendaagse samenleving, met name die van het Westen, analyseren in het licht van de religieuze thema’s en oude mythen die ze hebben gesticht.

ConradWillems_VilladeiCedri_L1006179-Edit ConradWillems_VilladeiCedri_L1006179-Edit

De tentoonstelling met werk van o.a. Pierre et Gilles, Albrecht Dürer, Mat Collishaw en Alain Huck loopt nog tot 8 november 2020 in het Museo Villa Dei Cedri.

Foto’s door Cedric Verhelst.

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op