overzicht

17/12/2019

Onyx Italië

9 Milestones van 2019

Wat vliegt de tijd, wat een jaar was dit weer! Samen met jullie hebben we weer enkele ongelofelijke hoogtepunten beleefd. Graag blikken we nog eens terug op onze favoriete projecten en momenten van 2019.

Resto Marina Architect@Work Kortrijk

1.Inspiratiedagen Italië
Eind maart trokken we met een fijne groep (interieur)architecten naar Italië voor onze Inspiratiedagen. Samen met Cromarbo bezochten we o.a. de groeve waar het prachtige Arabescato Orobico marmer wordt gewonnen.

2. Resto Marina
In 2019 verhuisde Resto Marina naar de Oosteroever in Oostende, een project van bouwgroep Versluys. Tijdens de inzet van het bouwverlof kon ons voltallig team hier genieten van de verfijnde Italiaanse keuken en het interieur waarin we werkten met Calacatta Verde marmer.

3. Architect@Work Kortrijk
Op de innovatieve beurs Architect@Work stelden we onze volledige Unseen Collectie voor. Een roterende kubus in Persian Red travertin onthulde al draaiend Unseen Fresh, Flow, Volt & Water. Een beursstand die zeker niet onopgemerkt bleef.

Steenhuyse Signature Spaces UnizoMagazine_Pearl&PotierStone_Fotografie John Lammertyn

4. Residence SE.
Deze renovatie in Gent is een topproject van Steenhuyse Signature Spaces. Oud en nieuw werden samengebracht en ook hier werd gekozen voor het groene Calacatta Verde. Een natuursteen die een eclectisch accent geeft bij de anders sobere materialen.

5. Wim & Paarl
Voor ZO Magazine poseerden zaakvoerder van Potier Stone Wim Nelis en handtassenonwerpster Pearl De Buck samen voor de camera. Sinds enkele tijd werken Potier Stone en Paarl samen voor een exclusieve lijn handtassen met marmer.

Waterjet Furore

6. Monster Waterjet & STONE SCAN IRIS V2.3
Onze grootste investeringen in het atelier waren dit jaar de MONSTER JET 5 Achesen Full Option, een waterjet waarmee we in elk materialen de fijnste uitsnijdingen kunnen maken. Met onze Stonescanner maken we levensgrote scans van alle platen in onze stock. Deze machine zet elke mm² om in één pixel.

7. Furore
Begin september opende de flagshipstore van Furore Fashion in hartje Antwerpen. In het ontwerp van Evelyn Moreels werd gekozen voor authentiek Belgische materialen en fabrikanten. De toonbank en presentatiesokkels werden vervaardigd in Calacatta Rigate Oro, een gevoelige en stijlvolle marmer die perfect aansluit bij het verhaal van dit jong modelabel.

Potier Stone pralines Frederic Blondeel SD Concepts - Zebra White - Photo Cafeine
8. Potier Stone pralines
Samen met één van Belgiës beste chocolatiers Frederic Blondeel produceerden we onze eigen Potier Stone pralines. Een fijn chocolaatje gevuld met een praliné van kaneel en gember, ideaal om onze medewerkers en klanten in de Concept Room te verwennen.
9. Appartement DB
Het zwart-witte Zebra White marmer loopt als een rode draad door dit appartement te Knokke. Van de keuken, tot de haard, woonkamer en badkamer zie je de uitgesproken natuursteen terugkomen. Een ontwerp van SD Concepts.

This was 2019,
Looking forward to 2020!

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op