overzicht

06/01/2021

LR Keuken marmer White Mogano - Ontwerp CAAN - Foto CAFEINE

Vlekbestendig marmer met XQUISE

Vlekken op je natuursteen: een ongelukje is snel gebeurd!
Gelukkig biedt Potier Stone met XQUISE een 100% onderhoudsgarantie.

Wat is XQUISE?

Velen laten marmer en natuursteen links liggen als het gaat om de keuze van materiaal voor vloeren, keukenwerkbladen en badkamers.
Marmer zou niet onderhoudsvriendelijk zijn en niet bestand tegen vlekken van vetten en zuren als fruit en wijn.

Bij Potier Stone hebben we onze jarenlange ervaring en expertise gebruikt om hier een permanente oplossing voor te vinden.
De XQUISE oppervlakte-afwerking werd in ons eigen atelier ontwikkeld. Het biedt, gecombineerd met het gebruik van onze QTOP Clean producten, een maximale vlekbestendigheid aan natuursteen.

Iets gemorst?

De unieke XQUISE oppervlakte-afwerking is één van onze belangrijkste troeven.
Dit betekent dat toepassingen in de keuken, eetkamer of badkamer met XQUISE geen enkel probleem zijn voor de vaak poreuze marmers!
Iets gemorst? Ga er direct overheen met een licht vochtig non-scratch sponsje en wrijf daarna droog met een propere microvezeldoek.

XQUISE oppervlakteafwerking onderhoudsgarantie KVARCH - Smokey Green - Bert Vereecke (7)

Voor alle marmers?

Deze techniek geeft bovendien een matte look en aangename feel aan het oppervlak.
Potier Stone is het enige natuursteenverwerkend bedrijf dat voor marmer een onderhoudsgarantie biedt.

Niet elke natuursteen is geschikt voor de XQUISE behandeling, daarom wordt elke nieuwe steensoort uitvoerig getest in ons labo.

Hier kan je alle marmers bekijken die mogelijk zijn met de XQUISE oppervlakte-afwerking.

XQUISE

Extra tips

  • Plaats nooit hete pannen, potten of schotels rechtstreeks op uw werkblad. Gebruik steeds een onderzetter. Sommige materialen zijn bestand tegen deze temperaturen, echter bij elk materiaal kan hierdoor een thermische breuk optreden, die niet gedekt wordt door de garantie.
  • Voor dezelfde reden mag u nooit rechtstreeks kookwater in de stenen spoelbakken gieten. Het kokende water veroorzaakt een plotse temperatuurschommeling waardoor het materiaal zou kunnen barsten.
  • Op de meest gebruikte materialen kan men rechtstreeks snijden zonder schade aan uw materiaal aan te brengen. Wij raden dit ten zeerste af, gezien de messen hierdoor veel sneller bot worden en deze zeer moeilijk verwijderbare metaalsporen achterlaten. Onder andere kalkstenen, marmer en hardsteen zijn helemaal niet geschikt om rechtstreeks op te snijden. Hier zal blijvende schade aan het werkblad zichtbaar zijn.
  •  Na elke reiniging is het heel belangrijk om uw materiaal goed droog te wrijven met een droge, propere keukenhanddoek. Dit om te vermijden dat er een film op uw werkblad achterblijft. Gebruik nooit agressieve producten zoals ovenreiniger, ontkalker, ontstopper, … Deze kunnen uw materiaal onherstelbaar beschadigen.
  • Ga nooit zitten of staan op uw werkbladen.

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op