overzicht

26/11/2021

Verlichtend werk

In het voorjaar kregen de medewerkers van Potier Stone een opleidingsmoment waarbij er werd gefocust op ergonomie op het werk. Heffen en tillen stond centraal bij onze arbeiders terwijl er bij de bedienden werd gefocust op beeldschermwerk.

Het team van Ergo Support leerde ons hoe klachten ontstaan, hoe klachten zich manifesteren, hoe een gewoonte ontstaat en hoe een lichaam gaat compenseren. Zij willen dat klachten preventief worden voorkomen tijdens het werk en dat willen wij bij Potier Stone uiteraard ook!

Van theorie naar praktijk

Na een theoretisch gedeelte gingen we eens kijken naar onze eigen heftechnieken en bureau.
De hoogte van de burelen werd ingesteld, beeldschermen werden verhoogd en voetsteunen werden uit de kast gehaald (letterlijk).
Al snel bleek dat onze traditionele bureaustoelen niet de nodige steun gaven aan onze medewerkers aan hun bureaus.
Deugddoende investeringen werden gemaakt en deze bureaustoelen werden geleverd door Ergo-Support.

Gewichtloos schommelen

Deze ergonomische bureaustoel bevat een uniek schommelmechanisme dat op lichaamsgewicht wordt ingesteld. Deze techniek kent zijn oorsprong in de medische wereld, hij is gebouwd naar de biomechanica van de mens. Met deze specifieke techniek wordt de continue druk op de rug bijna geheel weggenomen (in vergelijking met een klassieke synchroon techniek) en kunnen onze medewerkers nu ‘gewichtsloos’ zitten.

Daarnaast zorgt de stoel dat beweging continue gestimuleerd wordt, wat dan weer een bijzonder gunstig effect heeft op de spieren van de rug. Op deze manier worden klachten bij de bedienden van Potier Stone aangepakt en zetten we preventief in op ergonomie.

Foto’s Cedric Verhelst

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op