overzicht

28/10/2021

Safety First

Bij Potier Stone zijn we begaan met het welzijn van onze medewerkers. Daarom vroegen we aan graffitikunstenaar SMOK om op een originele manier de aandacht te vestigen op het belang van het dragen van de persoonlijke beschermingsmiddelen.

In zijn eigen stijl, maar met een link naar onze stiel, maakte SMOK er twee prachtige werken van!

Persoonlijke beschermingsmiddelen

De persoonlijke beschermingsmiddelen of PBM’s helpen doelmatig om letsels te voorkomen. Het halfgelaatsmasker is verplicht te dragen bij droogwerken – en in de nabijheid ervan – ter bescherming tegen het schadelijke kwartsstof. De onoplosbare deeltjes in kwartsstof kunnen heel wat schade aanrichten in het lichaam en de longen. Wij zijn ons hier als bedrijf heel bewust van en wijzen onze medewerkers samen met de veiligheidscoördinator geregeld op de risico’s.

Kwartsstof komt vooral voor in composieten. Naast het halfgelaatsmasker voorzien wij lokale stofafzuiging en proberen wij deze kwartshoudende materialen zoveel mogelijk nat te verwerken.

Horen, zien &...

Zwijgen is niet nodig bij ons.
Maar we vinden het wel belangrijk dat onze medewerkers hun oren en ogen goed beschermen.

De veiligheidsbril is er om de ogen te beveiligen tegen wegvliegende deeltjes, splinters, bijtende stoffen, enz. Het dragen van een veiligheidsbril kan veel ellende voorkomen.

De gehoorbescherming is verplicht te dragen bij geluidsniveaus vanaf 85 dB(A). Wij lieten metingen uitvoeren in onze ateliers waarbij de decibels van verschillende machines werden gemeten: Breton (zaagmachine) was goed voor 87 dB(A), de CNC machine produceerde 93 dB(A), en een kleine schuurmachine 95 dB(A). Het is dus duidelijk belangrijk dat ook de gehoorbescherming overal in onze firma wordt gedragen.

Foto’s Cedric Verhelst

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op