overzicht

01/04/2022

Potier Stone x Luca school of Arts

Wie Potier Stone reeds kent is waarschijnlijk al op de hoogte dat hier steeds op een zo duurzaam mogelijke manier gewerkt wordt. Daarom zochten wij een oplossing voor onze reeds aangesneden platen.

Reeds aangesneden plaatsen

Door de manier van afwerking die we hier gebruiken(bookmatch, colormatch…), kunnen wij niets steeds de materialen op de meest economische manier verzagen. Daardoor eindigen sommige overschotten in een vergeethoekje. Ze zijn niet meer groot genoeg om in een nieuw project gebruikt te worden, maar te groot om er niets meer mee te doen.

Restmateriaal

Samenwerking

Daarom gingen wij op zoek naar een oplossing. We namen contact op met de Luca school of Arts met de vraag of zij hierrond een project wouden uitwerken. Volgend project werd op poten gezet. Wij gaven de studenten een initiatie over de natuursteen en de technische mogelijkheden. Hiervoor kwamen zij ons bedrijf bezoeken. Nu starten zij met hun opdracht, om met ons restmateriaal een ontwerp te maken.

Uitleg maatwerkbakje Rondkijken restmateriaal

Practicums

Tijdens de atelier momenten op school begeleiden wij de studenten dan verder zodat zij een haalbaar ontwerp kunnen afleveren. Wij geven vooral technisch advies en kijken wat er mogelijk is. Indien nodig wordt er bijgestuurd. Wij hopen hier mooie resultaten uit te verwachten.

Uitleg machinepark en technieken Uitleg verlijmingen

Wedstrijd

Als laatste wordt er een vakjury samengesteld die de werken bekijkt. Dit gaat zowel over het design als over de uitvoerbaarheid voor ons atelier. Uiteindelijk word er een winnaar gekozen.

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op