overzicht

21/02/2023

man in exoskeleton met machine in de hand

Innovatieve beschermingsmiddelen voor een gezondere werkplek

Bij Potier Stone zijn we constant bezig met het verbeteren van onze werking, zo ook het welzijn van onze medewerkers. We hebben onlangs geïnvesteerd in op maat gemaakte oordoppen om onze medewerkers te beschermen tegen luide geluiden, waaronder de geluiden van ons machinepark. Deze gehoorbescherming is nu in productie. Ook zijn we momenteel in testfase met een exoskeleton om de rug van onze medewerkers te ontlasten bij het tillen, heffen en maken van specifieke bewegingen.

Oordoppen op maat

De op maat gemaakte oordoppen zijn ontworpen om het gehoor van onze medewerkers te beschermen tegen schadelijke machinegeluiden. Ze verminderen het geluidsniveau zonder de communicatie en het bewustzijn van onze medewerkers te belemmeren. Hierdoor voelen onze medewerkers zich meer betrokken bij het werk dat zij doen en kunnen zij zich beter concentreren op hun taken.

Minder belasting, minder zorgen

We zijn ook verheugd om aan te kondigen dat we momenteel in de testfase zitten met een exoskeleton om de rug van onze medewerkers te ontlasten bij het tillen en heffen. Het exoskeleton is ontworpen om de belasting op de rug van onze medewerkers te verminderen en het tillen en heffen van zware voorwerpen gemakkelijker en minder belastend te maken. Dit zorgt er voor dat het werk minder zwaar wordt en dat het risico op rugblessures kleiner wordt. Dit resulteert in een hoger comfort- en veiligheidsgevoel bij onze medewerkers tijdens het uitvoeren van hun taken.

man heft marmer met exoskeleton

Activatie en communicatie

Wij begrijpen dat het integreren van nieuwe beschermingsmiddelen in de werkomgeving uitdagend kan zijn en niet altijd even vlot verloopt. Daarom investeren wij in de nodige begeleiding om ervoor te zorgen dat onze medewerkers begrijpen hoe ze deze beschermingsmiddelen moeten gebruiken en waarom deze zo belangrijk zijn voor hun veiligheid en gezondheid.

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op