15/12/2020
Potier Stone x The Pharmacy
Speciaal voor deze vreemde feestdagen delen we graag vier feestelijke cocktailrecepten.
Samenkomen met kerst en nieuwjaar zit er niet meer in dit jaar maar dat houdt je niet tegen om het thuis gezellig en lekker te maken. Verwen je bubbel daarom met één (of alle) cocktails die Hannah Van Ongevalle exclusief voor Potier Stone ontwikkelde. De gelukkigen konden ze reeds proeven tijdens de voorstelling van de Marbar op Interieur Kortrijk 2018.
Wie ze toen gemist heeft kan ze met de nodige ingrediënten perfect thuis maken!
De Magic Split en Unseen zijn bovendien ook perfect als mocktail te maken.
Geniet!
XXX
PS MASTERS
2 cl jonge jenever – 1 cl gin – 3 cl rode vermout – 3 cl Campari – ijs
Bitterzoete vermout wordt vooral in Italië gemaakt, niet toevallig een land waar ook Potier Stone zich opperbest thuis voelt. Deze overheerlijke aperitivo werd genoemd naar onze meubellijn. Rode vermout is heerlijk on the rocks, maar laat zich ook perfect combineren met Belgische jenever en dito gin. De volle smaken gaan prachtig samen met de licht kruidige toets van de Italiaanse vermout. Dit verrassende alternatief voor de Negroni maak je ook makkelijk zelf Ideaal als aperitief voor op elk feestje bij je thuis.
MAGIC SPLIT
4 cl wodka – 3 cl framboos-hibiscussiroop – 2 cl Supasawa vlierbloesemtonic – ijs
Deze fruitige cocktail brengt zoet en zuur perfect in balans. De vlierbloesemtonic ondersteunt het florale accent, de Supasawa geeft het drankje een frisse citrustoets. Ook de siroop maak je makkelijk zelf met behulp van een blender. Voor 20 cl gebruik je 10 cl suikersiroop, 5 cl frambozencoulis en 5 cl hibiscus in siroop, die je kan kopen in de supermarkt. Net als Hannah kan je ook nog lavendel, een vanillestokje en en snuifje zeezout toevoegen. Deze cocktail kan je ook bereiden met gin, jenever of tequila … of zelfs heerlijk zonder alcohol.
UNSEEN
5 cl gin – 3 cl Supasawa – 2 cl citroengras – venkelsiroop – 2 scheutjes selderbitter – Mediterranean tonic
Net als Unseen van Potier Stone, is deze cocktail een unieke creatie. Deze kruidige highball is dan wel stevig, maar toch hemels fris. De venkelsiroop zorgt voor een licht aroma van anijs, het citroengras voor een Aziatische touch. De selderbitter levert pit en kan ook vervangen worden door een orange bitter. Top de cocktail af met een flinke geut Mediterranean Tonic. Het basisrecept kan je verder naar eigen smaak aanpassen. Je kan bijvoorbeeld ook andere kruiden gebruiken dan citroengras en venkel. Dit drankje is ook even lekker met tequila, witte rum, wodka … of virgin style.
XQUISE
5 cl donkere rum – 1 cl Joie de Houblonesse – 2 scheutjes walnootbitter – 1 cl gember-amandelsiroop – ijs
Last but not least. Deze cocktail is het eerbetoon van Hannah Van Ongevalle aan Potier Stone, waar ze bekend staan als rumliefhebbers. Ook deze cocktail heeft een uitgesproken Belgische tint en gaat als een dekentje over je tong liggen. Streekproduct Joie de Houblonesse wordt gemaakt in Poperinge, maar kan je makkelijk online kopen. De lichte toets van hopscheuten en de volheid van de Joie versterkt het karakter van de bruine rum. Ook de siroop maak je zelf door suikersiroop op te warmen, de gember toe te voegen, die nadien te verwijderen en de suiker te mengen met dezelfde hoeveelheid orgeatsiroop. Van deze cocktail krijg je het gegarandeerd een paar graden warmer. Perfect als digestief.