overzicht

15/12/2021

Conrad+Willems+_+Brussels+Architecture+Prize_01_A8

Brussels Architecture Prize

Op maandag 13 december 2021 vond de uitreiking van de Brussels Architecture Prize plaats in het Paleis voor Schone Kunsten. Het initiatief zet Brussel in de kijker als metropool met grote ruimtelijke kwaliteiten, waar zowel gevestigde waarden als jonge architecten voet aan de grond krijgen, als een laboratorium voor hedendaagse architectuur en stedenbouw waar innovatieve projecten actief ondersteund worden en als inspirator voor een stedelijk beleid.

De 7 laureaten gingen naar huis met een award ontworpen en gemaakt door Conrad Willems met natuursteen van Potier Stone.

Awards

Conrad Willems creëerde elke award als een unieke modulaire sculptuur die bestaat uit 11 bouwstenen gepresenteerd in een handgemaakte doos in walnoothout. Elke award kreeg een eigen natuursteen toegewezen, deze materialen koos Conrad zorgvuldig uit onze restmaterialen.

Zo werd de award voor Major Intervention gemaakt uit Verde Levanto, een donkere, geaderde steen die in zonlicht groen oplicht. De award voor de publieke ruimte werd dan weer gemaakt uit de heel exclusieve Azul Macaubas, één van de weinige blauwe natuurstenen.

Laureaten

Conrad+Willems+_+Brussels+Architecture+Prize_015_promising+Architect
Conrad+Willems+_+Brussels+Architecture+Prize_017

Graag meer info?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op